I bakgården på Justisen

Om sommeren serverer Restaurant Justisen mat i bakgården

I den historiske og grønne Bakgården på Justisen kan du nyte forfriskninger året rund fra vår utebar, samt deilige toner fra musikkanlegget. Justisen har en lang og rik historie, og har vært en naturlig samlingsplass for alt fra byråkrater, jurister, sjøfolk og den vanlige mannen i gata som alle ville nyte god mat og drikke, diskutere livet og nyhetsbildet i inn- og utland.


I den grønne oasen, ønsker vi å ta vare på den gode sommerfølelsen gjennom hele året. Vi tilbyr friske og klassiske long drinks, med ferske råvarer - til og med midt på vinteren! I bakgården vår finner man også et godt utvalg øl og vin. I sommerhalvåret vil bakgården også ha matservering. Onsdag til lørdag spiller inn- og utlandets beste DJ’er stemningsfull musikk ut i de små nattetimer. Med elektrisk tak og varmelamper har vi sørget for at det er varmt året rundt i Bakgården. Velkommen til Oslos varmeste bakgård! 

Justisen stammer fra 1928, og lå den gang i Møllergata 19, ved det gamle Tinghuset. Som nabo til Tinghuset og justis- og rettsvesen forøvrig, var det naturlig at restauranten fikk navnet Justisen. Menyen har opp gjennom årene inneholdt alt fra byens beste hellefisk, til luksussmørbrød og lapskaus. Og det finnes nok heller ikke tall på hvor mange liter med flytende føde som har blitt servert på Justisen opp gjennom årene.  I 1984 ble bygningen i Møllergata 19 revet av Staten for å få plass til Regjeringskvartalet. Justisen flyttet da til nåværende beliggenhet i Møllergata 15. På 1820-tallet og utover var hovedhuset i andre etasje hovedsakelig leieboliger. Første etasje har blant annet huset en ostehandel, barberer og frisør, møbelforretning, og et auksjonshus, for å nevne noe.