Utesteder Youngstorget


I Oslo kryr det av utesteder der du kan danse, spise og ta deg en øl på ett og samme sted. «Problemet» er bare at det er så mange å velge mellom. Velger du Youngstorget, har du kort avstand til det meste.

 

Skal man ut og teste nattelivet i hovedstaden, er det lett å gå seg vill i jungelen av barer og utesteder. Dersom man kommer fra et nærliggende område av Oslo, er det praktisk å finne et sted som ikke ligger for langt unna båthavnen eller jernbanestasjonen, slik at man slipper å måtte ta kollektivtrafikk i tillegg. På den måten er det enkelt å konsentrere seg om sentrum av byen. 

Her ligger utestedene tett i tett, og man finner noe for enhver smak. Spørsmålet er bare hva man er på jakt etter – vil man ut for å ta seg en drink eller øl, for å spise, danse, eller kanskje begge deler? Det finnes for eksempel utesteder på Youngstorget som kan tilby alt på ett sted, og her ligger barene og klubbene såpass nær hverandre at du slipper å gå langt mellom hvert sted.

Utesteder på Youngstorget som har alt

Dersom man har tenkt seg ut for å ta en hyggelig fredagspils med kollegene sine, kan man velge seg en bar eller pub som ikke bare tilbyr hyggelig musikk, men hvor det også er mulig å få seg en matbit. Slike steder er det mange av i sentrumsgatene, i tillegg til de mest folkekjære pubene som er populære blant turister og mer voksent publikum. Men går du litt bort fra hovedgaten, finner du også et stort antall utesteder på Youngstorget som kan by på alt fra mat- og drikkeservering til nattklubb. Området er først og fremst kjent for å være et politisk sentrum der det holdes 1. mai-taler, men det er også kjent for sitt yrende natteliv. 

Hvor trives du best?

Hvem du er, hvor gammel du er og hvilken anledning som gjelder, spiller en rolle når du skal velge et sted å gå ut for kvelden. Uansett velger de fleste et sted hvor man møter likesinnede. Trives man på litt dunkle «underground»-barer eller steder med nostalgisk 70-tallsstil, kan man gå for de mer rocka utestedene på Youngstorget, der rockere elsker å henge og ta en pils, hver kveld. Noen av disse har i tillegg bakgårder i tilknytning til stedet, noe som gjør det mulig å nyte en kald pils ute, selv på vinteren. 

 Andre utesteder på Youngstorget fungerer som kafé på dagtid, og som møteplasser for innsamlingsaksjoner og annet som engasjerer politisk bevisste. Ønsker man et mer klassisk sted der man kan sitte og nyte utsikten over byen med et glass hvitvin, finner man også dette her – et ypperlig valg for en jentegjeng på utdrikningslag tidlig en lørdags ettermiddag. Her kan man også avslutte feiringen med lørdagsdisco senere på kvelden.

Det finnes utesteder på Youngstorget for enhver smak, og steder med en god blanding av folk med ulike preferanser og fra ulike kanter av byen. Det finnes folkelige puber med en mer tradisjonell atmosfære, som spiller gamle pop- og rockelåter; hippe steder der man vil se og bli sett, og som spiller klubbmusikk. De aller hippeste utestedene rundt Youngstorget er så godt gjemt at man ofte må inn i smug og bak containere for å finne dem. Andre ligger der som små «hull i veggen», og har plass til kun 20 mennesker. Jo mer utilgjengelig de er for folk flest, jo mer eksklusive er de. Slike steder trekker gjerne til seg unge hipstere fra hele Oslo. 

Variert utvalg av drikke

At man har fått et stadig mer reisevant og kresent publikum gjør at byens hotteste utesteder satser på et stadig bredere utvalg av drikkevarer, noe som gjenspeiler den kontinentale kulturen. I dag finner man faktisk utesteder rundt Youngstorget som regnes blant verdens kuleste, ikke minst på grunn av det store utvalget av drikke. 

Er man ute etter et lunt sted der man kan bestille øl fra alle kanter av verden, eller en særegen coctailbar som kan tilby alt du ønsker av spennende, originale cocktails, så finner du dem i dette området! Bartendere fra inn- og utland gir gjerne god service og anbefalinger, og er du heldig, får du lov til å prøvesmake hvis du er usikker på hva du vil ha. Noen av utestedene på Youngstorget serverer også smaksrike småretter ved siden av drinken. 

Det blomstrende klubblivet

Det finnes utallige utesteder på Youngstorget hvor man kan tilfredsstille fredagspils-behovet, og felles for flere av dem er at de forvandles til klubber i helgene. Noen kan glimte med livemusikk fra små scener, mens andre satser på musikk fra lokale og internasjonalt kjente DJ-er. Med andre ord kan man trygt bli sittende utover kvelden – enten man er i en hyggelig, gammel bygård eller en rocka bar. 

På enkelte steder dundrer det i all slags klubbmusikksjangre fra mandag til og med søndag, om du ønsker å ta turen på byen midt i uka. Mange barer tilbyr dessuten lune uteserveringer i bakgårdene, som også gjøres om til klubb i helgene. Nå trenger man ikke kun å gå på de mest hippe stedene for å oppleve det – på noen av de eldre og tidligere mer «brune» utestedene på Youngstorget kan man nå nyte klubblivet utendørs til langt på natt!

Utesteder ved youngstorget med Spesiell atmosfære

Gjennom mange tiår har folk kunnet gå på disse såkalte «brune» stedene for å få seg en billig matbit og en pils. Her inne sitter historien i veggene, og med et inventar som vitner om fordums prakt eller lun hjemmekoselig stue, føler man seg definitivt avslappet og vel. Er du av typen som foretrekker en helt spesiell atmosfære når du vil på byen, så ta turen innom en av de eldre bygårdene! Der finner du blant de mest særegne utestedene på Youngstorget. Enten du vil fordype deg i gode samtaler, henge i en kul bar med sjarm og særpreg eller stikke ut i bakgården for å danse, så er det fritt fram for alt dette også her!

I årenes løp har mange av byens eldre bygninger blitt renovert og gjenoppstått som perler av noen utesteder med bakgårder som fremstår som rene oaser med varmelamper og grønne planter. Her kan du nyte forfriskninger i utebaren, holde fest med venner og kolleger og svinge deg til eggende rytmer når bakgården omvandles til et livlig dansegulv med noen av Oslos beste DJ-er. Når musikken siver rundt de gamle svalgangene, oppstår en helt egen og magisk stemning. For her ute kan man ikke la seg stoppe av kalde vintertemperaturer – det er bare å ta på seg jakken og la seg rive med. Hva mer kan man egentlig ønske seg av et utested? Youngstorget er definitivt stedet å velge når du skal på byen – her finner du det meste!

Hva er det beste utestedet på Youngstorget?

Vi klarer muligens ikke å forholde oss helt nøytrale for å svare på dette spørsmålet, men vi kan uansett anbefale deg en tur innom Justisen. Hos oss finner du et utested med en god dose sjarm og hjemmekoselig atmosfære, kombinert med en moderne bar som byr på alt du kan tenke deg av øl, vin og drinker. Det er mulig å reservere bord i baren for større grupper. Kontakt oss, så hjelper vi deg med dette.