Barer i Oslo


Er på du jakt etter et hyggelig sted å møte dine venner over et glass vin, øl eller en coctail, eller vil du fordøye kinofilmen med en drink etterpå? Da bør du prøve en av de utallige barene i Oslo.

 

Fra liten hovedstad til trendy storby

Oslo har forandret seg svært mye de siste 20 årene. Fra å være en sjarmerende, liten hovedstad i utkanten av Europa, har den blitt en trendy storby å regne med. Ut fra kriterier som spennende kultur, arkitektur og nyskapende byutvikling har den fått en høy plassering på listene over verdens beste byer å besøke. Havnepromenaden med operahuset, Barcode, panorama-saunaer og gatemat på Vippa er gode eksempler på det. Det samme gjelder våre mange kaffebarer av hippeste sort. I tillegg finnes et rikt utvalg av barer i Oslo, og noen av disse omtales som de kuleste i verden. Det dukker opp nye barer nesten ukentlig i hovedstaden, og her er noe for enhver smak. 

Populære barer i Oslo

Rusler man rundt i hovedstaden en sommerdag, er det ikke vanskelig å finne et sted å sette seg ned for en drink. Når turister og besøkende ankommer Oslo, tar de gjerne den mest opplagte ruten oppover Karl Johan for å se på bylivet, shoppe og ta seg et glass på en av gatens mange puber og barer. Oslo kan by på det meste, og sentrum er såpass lite at man ikke trenger å gå langt for å finne nærmeste serveringssted. 

Mange foretrekker å gå på steder de kjenner fra før, som de «brune», tradisjonelle pubene de kanskje frekventerte da de var unge, og som ligger lett tilgjengelige i gågaten eller i en av sidegatene til Karl Johan. Andre oppsøker de mer trendy barene i Oslo, som man finner rundt Youngstorget, på Aker Brygge eller Grünerløkka. Her har man gjerne et rikt utvalg av ølsorter og cocktails. Hvor du velger å gå, kommer an på hvem du er, hvor gammel du er og hvor godt du kjenner byen.

Prøv nattelivet i Oslo sentrum

Har man vært på en konsert eller en forestilling, er det hyggelig å avslutte kvelden med en drink. Rundt alle kinoer og kulturscener finnes det nok av utesteder og barer i Oslo. De fleste barer i Oslo sentrum befinner seg innenfor en forholdsvis liten radius, og fordelen med å gå ut her er at det finnes så mange forskjellige slags barer å velge mellom. 

Liker du å sitte i høyden og ha utsikt over byen, kan du for eksempel oppsøke en hotellbar. Er du glad i allsang og god stemning, kan du oppsøke en pianobar. Eller hva med litt myk taffelmusikk i bakgrunnen på en av de ærverdige, «brune» barene i Oslo? Om somrene kan man sitte ute på bar helt nede ved vannkanten langs bryggen. Kommer man utenbys fra for å teste ut nattelivet, er det enkelt å ta seg til en bar via Oslo S, og bor man i byen velger man gjerne kollektivtrafikk som stort sett går hele døgnet. Selv om mange fortsatt velger å gå ut på nattelivet her, har flere og flere fått øynene opp for at det også finnes barer langs Oslos nye havnepromenade og i bydelene nær sentrum.

Mange av byens innbyggere har gjerne sine egne stamsteder der de møter venner og bekjente ute for en øl, og holder fast ved disse. Men stadig flere velger å prøve ut nye barer. Oslo har vokst i rekordfart, noe som har resultert i et stort antall nye og spennende utesteder som er vel verdt et besøk. Det finnes barer i Oslo bak de mest anonyme fasader, bare man leter godt nok. 

De hippeste, bortgjemte barene i Oslo

Det store antallet restauranter og barer i Oslo har gjort at folk trekker hit fra alle kanter av landet, og det samme gjør turistene. Unge mennesker leser gjerne reiseguider på nett der de skaffer seg oversikt over hvilke barer i Oslo som er de kuleste. Det er ikke alltid enkelt for utenforstående å finne fram til de hippeste stedene. Bak anonyme dører finner man «hemmelige» barer, noen så nye at selv ikke hipsterne har rukket innom! Inn en gammel port, bak containere, inn i en bakgård med en gammel stall – det finnes barer i Oslo som man aldri ante var der!  

Disse skjulte perlene ville ikke lenger være eksklusive om de lå tilgjengelig for alle. Du bør nesten være en «innvidd» og «fortjene» å finne fram. Og når man først har funnet stedet, er atmosfæren så spesiell at man føler seg som en VIP-gjest. Blant disse hippe barene i Oslo finner man dunkle lokaler med hems og kriker og kroker, såkalte «hull i veggen» med intim stemning der det er plass til kun 20 mennesker, eller rocka steder hvor kredittkort er bannlyst.

Barer med lun atmosfære

Det er langt fra alle som søker seg mot de hippeste eller mest spesielle stedene når de tar turen ut på byen. Mange trives fortsatt best med tradisjonelt, brunt interiør og lokaler som oser av historie og sjarm. Det finnes mange slike eldre barer i Oslo. Noen av disse var «vannhull» for byens litt slitne befolkning eller fattige studenter, mens andre var ærverdige spisesteder for byens elite. I dag har flere av dem blitt renovert og oppstått som flotte utesteder på lik linje med de nyere barene. I Oslos gamle bydeler kan man finne skjeve, sjarmerende bygninger med bakgårder som tilbyr uteservering og musikk til langt på natt. 

Man kan også finne disse barene i Oslo sentrum, kun et steinkast fra Karl Johan, noe som gjør dem til et praktisk møtested når man skal treffes etter jobb eller vil ut på restaurant i forkant. Med autentisk preg og antikvariske bjelker i taket kan man kjenne på en helt egen atmosfære her inne. For å ikke snakke om de knirkende trappene, svalgangene og de lave døråpningene som får tankene tilbake til svunne tider.  

Tradisjonelle barer fornyer seg

Det er ikke bare på de nye og hippe barene i Oslo at man får kjøpt øl av mange slag. Flere av de ærverdige serveringsstedene har også forstått at de må henge med i tiden og tilby et rikt utvalg av ølsorter, i tillegg til cocktails, vin og drinker. På den måten får man følelsen av å være på en fancy hotellbar samtidig som man befinner seg i en hjemmekoselig og lun atmosfære. Her kan du ta med dine venner og ha fest, utdrikningslag eller andre typer feiringer, eller bare nyte en rolig fredagskveld på byen med din kjære.

Justisen er en av barene i Oslo som har gått gjennom en slik omvandlingsprosess. Fra å være en tradisjonell restaurant og pub, har vi nå et unikt konsept å tilby våre gjester; en moderne cocktailbar i tradisjonell «drakt». Her kan du nyte cocktails og drinker i et koselig og behagelig miljø. For den spilleglade har vi også en del brettspill som er tilgjengelig for våre gjester.  

Ønsker du å reservere gruppebord til din afterwork? Ta kontakt, så ordner vi det.