Praktisk info


 
 

Hvor ligger Justisen?

Justisen bar ligger på Youngstorget i en av Oslos eldste bygårder. Youngstorget ble etablert i 1846 og hit kom bønder for å selge sine varer og kyr. Området bærer fremdeles preg av torghandelen, og er i dag blant annet åsted for 1. mai-appeller. Det var også her, i Møllergata, den gamle politistasjonen og det gamle tinghuset lå. Youngstorget har de senere årene etablert seg som et populært område med utallige utesteder og mye liv og røre.

 
 

Kan man spise på Justisen?

Justisen har eksistert som utested helt siden 1928, både med og uten restaurant. I dag brukes lokalene til vanlig bardrift, og i tillegg kan man leie deler av lokalet som selskapslokale for både private selskap og firmafester. Det er mulig å forhåndsbestille mat til selskaper, men vi har i dag ingen restaurant som tilbyr mat til drop in-gjester. Ønsker du å spise før du tilbringer kvelden i våre historiske lokaler, finner du mange gode alternative restauranter og spisesteder på Youngstorget.

Hvordan kommer jeg til Justisen?

Youngstorget ligger i Oslo sentrum, med gangavstand til Oslo S. Her finner du alle former for kollektivtrafikk innen et par minutters gange; trikk, buss, tog, t-bane og taxi.

Historien om Justisen

Justisen er for mange kjent som den «Gamle Håndverkgården», og holder til i en av Oslos eldste bygårder som er blitt stående igjen i Møllergata. Hovedhuset mot gaten, samt sidebygningene i bakgården med de åpne svalgangene, stammer fra 1820-årene. Bygget har en unik historie og har huset alt fra ølbryggeri, brødbakeri, hjulmaker, instrumentmaker til vognmann med ulike eiere frem til i dag. 2. etasje ble hovedsakelig brukt som bolig for både eiere og leietakere frem til 1970-årene. Da ble også denne etasjen innlemmet som en del av baren til Justisen. Etter dette har Justisen kun vært drevet som en tradisjonell restaurant og bar, uten beboende eiere eller leietakere.