Bursdag Oslo


Skal du feire bursdag og har lyst til å slå på stortromma – for en gangs skyld? Eller kanskje du vil overraske din kjære med en fest? Her er noen tips til hvordan man planlegger en vellykket bursdagsfest og hva man kan finne på i Oslo.

 

Feire bursdag i Oslo

Går du med planer om å feire bursdag i Oslo med venner og familie, eller planlegger du en fest for kjæresten, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Det er hyggelig å samle dem man har kjær til en markering av dagen, særlig hvis det dreier seg om et rundt tall. Har du aldri stått for et slikt arrangement, så kan det være lurt å involvere nære venner eller familie i planleggingen, for det er mange detaljer som skal på plass. 

Lei et lokale til bursdagen

Du har sikkert tenkt over hvem du vil invitere til feiringen. Ønsker du å ha vennefest eller en fest som inkluderer både venner og familie? Når listen er klar og man ser omfanget av gjester, er det lettere å legge en plan for bursdagen. I Oslo kan man leie lokaler i alle størrelser og prisklasser, hvis man ikke har plass til alle gjestene hjemme hos seg selv. Det er lurt å forhøre seg med flere lokaler samtidig om både pris og kapasitet og deretter gå på befaring. 

Skal du feire bursdag i Oslo om sommeren, bør du være tidlig ute med å finne et egnet sted, da det er mange bedrifter som leier lokaler til sommerfest i denne tiden. Så snart lokalet er i boks, kan du begynne å sende ut invitasjoner. Gjør deg gjerne litt flid med disse; alle setter pris på å få en morsom, hjemmelaget invitasjon, for eksempel med et bilde av deg selv eller bursdagsbarnet! 

Temafest til bursdagen

Har du lyst å gjøre litt ekstra ut av feiringen? Hva med å ha et tema for bursdagen? I Oslo kan man finne festlokaler som passer til alle slags arrangementer, og har man et tema, blir det straks enklere å pynte lokalet. Du kan for eksempel la en bestemt farge gå igjen i dekoren på bordene og i lokalet generelt; det ser lekkert ut og danner en flott ramme rundt bursdagsfesten! Et tema kan også være å kle seg i klær fra et bestemt tiår, som for eksempel i 60-tallsklær hvis man selv er født på 60-tallet; eller stilfulle 20-tallskostymer med glitter og fjær. Gjør bursdagen til et gjennomført arrangement, og glem ikke å tilpasse valget av musikk slik at den matcher temafesten. 

Mat og drikke – gjerne på budsjett 

Hvis man har bestemt seg for å leie et festlokale, kan man forhøre seg med kontaktpersonen på stedet om de ordner med mat og drikke til bursdagen. I Oslo finnes det et stort utvalg av cateringselskaper som tilbyr retter av alle slag, om man ikke ønsker å stå for matlagingen selv. 

For å gjøre festen så rimelig som mulig, går det også an å la gjestene ta med seg en enkel rett hver, og på den måten lage i stand et lekkert koldtbord! Du kan kanskje sørge for øl og vin til maten selv, men be gjerne gjestene om å ta med sin egen drikke til senere på kvelden. Husk for all del å ha en god velkomstdrink klar når gjestene ankommer! Det er kanskje enklest å gjøre dette i et rent utleielokale, eller rett og slett hjemme hos deg selv. Endel utleielokaler aksepterer at du ordner med maten selv, mens andre vil at man bestiller via lokalet. 

Mange er redde for at det skal bli for dyrt å leie et festlokale med mat og drikke via lokalet, men det trenger ikke nødvendigvis å bli så mye dyrere enn hvis du ordner alt selv. Å feire bursdag i Oslo sentrum er ganske populært, og ikke minst enkelt for de som kommer fra andre steder. Det kan være mye å organisere med matlaging og så videre, derfor foretrekker flere og flere å booke et festlokale som kan gjøre jobben for dem. Ser du på kostnadene ved å kjøpe inn all maten, og i tillegg jobben med å tilberede den, lander du som regel ikke så langt fra prisen det koster å leie et festlokale med mat.  

Det finnes mange fine festlokaler som egner seg ypperlig til bursdag i Oslo sentrum. Ofte tenker man på tomme utleielokaler, men det er også mulig å leie lokale i en restaurant eller bar. Det fine med å velge slike lokaler når man skal feire bursdagen i Oslo, er at de er ferdig innredd, har alt nødvendig utstyr på plass og ikke minst at de gjør jobben for deg! Kom til ferdigpyntet lokale og dekket bord når du skal feire bursdagen din – så kan du fokusere på å kose deg med dine venner.

Tips til underholdning

Ingen fest uten litt ordentlig underholdning! Hva med å starte bursdagen med en selskapslek eller en quiz for å få fart på stemningen? Du kan for eksempel lage en quiz med spørsmål om deg selv. Del gjerne inn i grupper der ikke alle kjenner hverandre like godt, og la dem sammen finne ut hvor godt de kjenner deg. Det er en morsom icebreaker for alle involverte. 

Dans og musikk hører med til de fleste bursdager. I Oslo kan man leie DJ-er av internasjonalt nivå – om budsjettet tillater det – men man kan også gjøre det så enkelt som å laste ned dine favoritt-spillelister og gå for et høyttaleranlegg. Karaoke er også et populært innslag på fester. Vil man engasjere alle gjestene til å danse, kan man faktisk leie inn en danseinstruktør til å lede an i en felles koreografi. Dette vil garantert få i gang dansefoten!

Tips til aktiviteter

Det finnes også andre måter å feire bursdag på enn det tradisjonelle selskapet med middag og kake; nå er det ikke lenger bare barna som ønsker å gjøre litt ekstra ut av dagen sin. I dag kan man velge mellom utallige aktiviteter også for voksne hvis man skal feire bursdag i Oslo. Er man selv en aktiv person og foretrekker å være ute i det fri, kan man for eksempel ta med seg sine kjære på et arrangement i skogen! Via et eventbyrå kan man leie en stor lavvo og invitere til en uformell bursdag i Oslos naturskjønne omgivelser. Her kan man nyte en deilig gryte over bålet eller hygge seg innenfor teltets lune vegger.  

Hvis man ønsker å feire bursdagen nær Oslo, men likevel «på landet», kan man leie lokale på en gård, der man kan delta på arrangementer som tilrettelegges for store og små selskaper. Har du bursdag om vinteren, kan du ta med gjestene på kanefart eller invitere til en aketur med påfølgende pølsefest. Foretrekker du å holde deg innendørs, er bowling eller ølsmaking et godt alternativ, gjerne som kickstart på selve festen. Et yngre selskap vil kanskje synes det er spennende med konseptbursdag som «Escape room» eller «Fangene på fortet»; det kryr av eventbyråer som legger til rette for alle slags bursdager i Oslo. 

Om sommeren er det mange ting å finne på hvis man vil feire bursdag utendørs i Oslo, og det trenger ikke koste mye. Inviter venner og familie til en herlig grillfest ved sjøen med typiske sommeraktiviteter som passer for alle. Legg turen til en av øyene, og vis dine tilreisende gjester hva hovedstaden har å by på av perler. Vil du slå litt ekstra på stortromma, kan du ta med gjestene på et fjordcruise og feire bursdagen i Oslos vakre skjærgård. Ingenting er hyggeligere enn en båttur om sommeren!

Lei en bakgård midt i sentrum

Apropos utendørs bursdag; hvis man har lyst til å feire bursdagen i Oslo sentrum, men ikke ønsker å gå for et standard lokale, kan man leie en bakgård og ta med hele selskapet dit! I en lun bakgård med parasoller og varmelamper skapes en helt egen, intim atmosfære. Dette er en type feiring som passer alle aldersgrupper. Vil man ha litt mer fart over festen, kan man også leie inn en DJ som bidrar til en perfekt danseaften til langt på natt! Lukket selskap i en bar eller restaurant er også et godt alternativ når man vil feire bursdag. Oslo har et stort utvalg av både hoteller, restauranter og koselige puber hvor man kan leie et separat rom – et chambre séparée – til festen. 

Feire bursdagen på Justisen

Nå har du fått noen tips til ulike måter å feire bursdag på – i Oslo sentrum og litt utenfor byen. Så da er det bare opp til deg om du ønsker en stor eller liten markering av dagen og planlegge ut ifra det. Mulighetene er mange i Oslo, og ikke minst er det praktisk å legge bursdagen hit med tanke på tilgjengelighet.

Justisen tilbyr flere festlokaler i ulike størrelser til deg som skal feire bursdag i Oslo. Vi tilbyr skreddersydde løsninger, og tilpasser opplegget etter dine ønsker og behov. Kontakt oss for å komme på befaring og en uforpliktende samtale. Vi har fleksible lokaler og lang erfaring med å arrangere alle typer feiringer.