Eventlokale Oslo


Skal du arrangere en konferanse, et julebord eller et annet slags event, men er usikker på hvordan du skal gå fram? Og ikke minst hva slags lokale som egner seg? Her er noen tips til hvordan man planlegger et vellykket event.

 

Hva er egentlig et eventlokale?

Et event, eller arrangement, handler i hovedsak om å samle medarbeidere eller forretningsforbindelser til sosialt samvær, enten det dreier seg om en konferanse eller en sommerfest for de ansatte. Som leder vil man gjerne gi noe tilbake til sine medarbeidere, og en fest er alltid velkomment. Også ved konferanser eller produktlanseringer ønsker mange å bringe noe sosialt inn i det faglige, som for eksempel underholdning, for å live opp arrangementet. Men det er ingen spøk å være ansvarlig for et event – særlig hvis man ikke vet hvor man skal begynne. Derfor er det viktig å være ute i god tid med planleggingen, og særlig med å skaffe et egnet eventlokale. I Oslo finnes det utallige eventlokaler til leie, så det gjelder å undersøke grundig i forkant. 

Eventplanlegging: Fordel oppgavene!

Første bud når du har fått tildelt rollen som arrangør er å fordele arbeidsoppgavene. Å arrangere en bursdagsfest er én ting, men skal man arrangere et event i forbindelse med jobben – som for eksempel en konferanse – kreves det mye mer. Et større jobbarrangement kan stjele mye tid fra de arbeidsoppgavene du egentlig skal utføre, så det lønner seg å sette sammen et team der man fordeler oppgavene mellom seg. Lag en liste over de overordnede tingene som må være på plass:

·      Kjøreplan
·      Transport
·      Teknisk utstyr
·      Informasjon
·      Påmelding
·      Bevertning 

Sett gjerne også en person til å finne eventlokale og ha kontakt med utleier der. Det finnes flere eventlokaler i Oslo som tilbyr egne middagspakker eller lunsj, så hør med utleier hva de har å tilby. Sett opp et budsjett og følg det nøye, slik at du har en fast ramme å forholde deg til underveis. 

Hva slags lokale passer vårt arrangement?

Det første man bør tenke på når man skal arrangere et event, er å skaffe oversikt over hvor mange man blir. Da har man en viss anelse om hva slags lokale som egner seg best for arrangementet. Skal man ha en konferanse eller produktlansering, kan man finne store eventlokaler i Oslo som rommer mange mennesker. Gamle Museet i Dronningens gate er et stort eventlokale der man kan arrangere konferanse for flere hundre personer. 

Enten det gjelder konferanse eller julebord, så er det viktig å finne et lokale som ikke er for stort i forhold til hvor mange som kommer, da kan det fort virke for tomt og upersonlig. Man ønsker heller ikke et lokale som er for lite og trangt, slik at det er tungvint å komme seg på toalettet og ut i pausene. Det finnes også mange eventlokaler i Oslo med tilstøtende rom der gjestene kan trekke seg tilbake og prate sammen underveis, noe som skaper hyggelig, sosialt samvær. Uansett er det viktig å sende forespørsel til flere lokaler samtidig, slik at du kan sammenligne priser. Gå gjerne på befaring av lokalet før du bestemmer deg, da er det lettere å danne seg et bilde av hvordan det hele vil se ut.

Synes du det er vanskelig å finne riktig eventlokale i Oslo? På eventlokaler.no finner du en fin oversikt over praktiske eventlokaler i Oslo sentrum, både store og små lokaler som kan brukes til alle slags event. 

Pynt og underholdning

Dersom du planlegger å ha et julebord eller en sommerfest og ikke har noe egnet festlokale på selve arbeidsplassen, er det en idé å legge festen til et sentralt sted, da de færreste vil kjøre bil på en slik kveld. Finn et eventlokale i Oslo sentrum som er svært godt egnet for store jobbfester. Et av de viktigste kriteriene du bør se etter er hvorvidt de har det tekniske utstyret som skal til, eventuelt om utleier kan foreslå egnet leverandør av dette. De kan kanskje også komme med forslag til meny og pynt, og være behjelpelige med tips og råd til det underholdning og annet. Ønsker du å ta ansvaret for underholdningen selv, er det lurt å involvere en festkomité som kan hjelpe deg. Hva med å arrangere en temafest på jobben? Det gjør pyntingen mye lettere, og kan bli et morsomt og annerledes event! 

Eventlokaler i Oslo sentrum

Er du ute etter et eventlokale i Oslo? Det er mange valgmuligheter både i sentrum og utenfor bykjernen. Av flere grunner er det er praktisk å legge arrangementet til sentrum. For det første er det gåavstand fra Jernbanetorget til eventlokalet, og for det andre er det enkelt å ta seg til lokalet via kollektivtransport. Ikke minst er det hyggelig med tilgang til byens liv og røre hvis man ønsker å avrunde konferansen eller festen med et glass på en nærliggende bar etterpå. Men har du tenkt på at det går an å leie en bar til selve festen? 

Hold festen på en bar

Det finnes mange flotte, store og luftige eventlokaler i Oslo med vinduer og utsikt over byen som egner seg godt for store arrangementer, men det finnes også lokaler i eldre, ærverdige bygninger som har en helt egen sjarm. Hva med å legge julebordet eller sommerfesten til et slikt eventlokale i Oslo sentrum? Her kan man nyte en helaften i historiske omgivelser blant lune trevegger og lave tak! Møbler fra en svunnen tid og koselige kriker og kroker skaper en varm og hjemmekoselig atmosfære som garantert vil være med på å sette stemningen og gi arrangementet et herlig løft. 

En hyggelig ramme rundt eventet er vel så viktig som selve innholdet. Hvis man velger en bar som eventlokale, har Oslo flere steder å by på. En av fordelene ved å velge en bar, er at man har tilgang på variert drikke i baren. Forhør deg med utleier hvilke muligheter det er for matservering. Noen barer har en egen restaurant som lager maten, mens andre har ulike leverandører. Det finnes barer i Oslo som brukes som eventlokale, der man enten kan ha lukket selskap i ett av rommene og sitte uforstyrret, eller booke et område i baren dersom man er mange og ønsker å mingle før og etter maten. 

Eventlokale i en uformell setting

Fordelen ved å ha festen i en gammel bygård, er at disse ofte har koselige bakgårder der man kan sitte utendørs en sommerkveld. Så hvis det er du som står for arrangementet av sommerfesten, kan du overraske dine medarbeidere ved å invitere dem ut i en bakgårdsoase der varmelamper sørger for at kvelden aldri blir kjølig! Ønsker man musikk som underholdning, går det an å hyre inn en DJ eller spille musikk over høyttaleranlegg – slik skapes en uhøytidelig stemning som gir rom for dans og moro. Dersom det er aktuelt å leie et slikt eventlokale i Oslo, lønner det seg å være tidlig ute, da de er svært populære som festlokaler, enten man vil sitte inne eller ute!

Justisen er en stor bar med flere rom og områder som kan bookes som eventlokale. Her er det muligheter for lukket selskap eller en litt mer avskjermet variant i selve barområdet. Kontakt oss hvis du er på jakt etter et fint og praktisk eventlokale i Oslo. Vi tilbyr skreddersydde løsninger og tilpasser opplegget etter dine preferanser. 

Lykke til med eventet!