Festlokaler Oslo


Planlegger du et selskap, men mangler plass hjemme eller på jobb? Lei et festlokale isteden! Et festlokale kan være så mangt – alt fra pub til store, luftige lokaler. Her får du noen tips om hvilke festlokaler i Oslo som egner seg for ulike anledninger. Den store dagen nærmer seg, og du vil gjerne gjøre den så perfekt som mulig. Du har planer om å invitere venner og familie for å markere hvor viktig dagen er for deg.

 

Finn et festlokale i Oslo sentrum

Enten det er et stort bryllup på gang eller en mindre 60-årsfeiring, så er det mange gode grunner til å leie et festlokale for anledningen. Et lokale kan stå for både mat, drikke og servering, slik at du slipper å tenke på alt dette. Ønsker du å legge selskapet til hovedstaden, har du et stort antall festlokaler å velge mellom. Du kan finne festlokaler i Oslo i alle størrelser og prisklasser. Hvilket lokale som passer best for deg og ditt selskap, kommer an på hva slags fest du skal ha og hvor mange gjester du vil invitere, men det har også med smak og behag å gjøre.

Festlokaler til ulike anledninger

Dersom du planlegger å ha et julebord eller en sommerfest, er det praktisk å legge festen til et sted som er enkelt å komme seg til for de fleste. Det er jo ikke alle som har egnede festlokaler på arbeidsplassen. Fordelen ved å leie et festlokale i Oslo sentrum er at det er gåavstand til det meste og raskt å komme til byen via kollektivtransport. Skal du samle venner og familie som kommer langveis fra til en bursdagsfeiring, kan de enkelt ta seg til festlokalet via Oslo S. Det finnes dessuten et stort antall hoteller i bykjernen der man kan innkvartere sine gjester, og da er det som regel ikke langt fra hotellet til festlokalet i Oslo sentrum. Ved å bo sentralt får gjestene dine dessuten en unik anledning til å oppleve byen på nært hold, og føle storbyens puls og rytme. Og ønsker man å avrunde festen med en drink eller en tur ut på nattelivet senere, kan man stikke rundt hjørnet til nærmeste bar. Få hovedsteder er mer overkommelige å ta seg rundt i enn nettopp Oslo!

Hva slags festlokale skal jeg velge?

Når man har har fått oversikt over hvor mange gjester som kommer, er det lurt å være tidlig ute med å finne et egnet lokale. De mest populære festlokalene i Oslo blir tidlig booket. Forhør deg med flere steder samtidig, og be om å få komme på befaring, slik at du lettere kan danne deg et bilde av hvordan det hele vil se ut. Det finnes luftige, moderne festlokaler i Oslo sentrum som egner seg godt til alle typer selskaper, og det finnes eldre, sjarmerende bygninger som man kan leie som festlokale. Oslo har det meste, det er smaken og lommeboken som avgjør! Velg gjerne et lokale som ikke er for stort i forhold til antall gjester du skal invitere. Store lokaler kan nemlig fort virke for upersonlige. Man ønsker heller ikke at lokalet er for lite og trangt. Folk må kunne få puste og komme seg fram mellom bordene. Det finnes mange festlokaler i Oslo med flere tilstøtende rom hvor gjestene kan trekke seg tilbake for å prate underveis i selskapet, noe som både er praktisk og hyggelig. På den måten bevarer man den intime atmosfæren.

Trengs det teknisk utstyr?

Dersom du skal planlegge en fest for dine ansatte, har du kanskje tenkt å ha musikk eller et lite underholdningsinnslag i den forbindelse. Det går an å høre med kontaktpersonen i lokalet om de har tips til hvilken underholdning som passer i rommene. Det er ikke alle festlokaler i Oslo som har teknisk utstyr tilgjengelig, men de fleste vil være behjelpelige med å fremskaffe dette. I tillegg kan de være behjelpelige med forslag til meny og pynt. 

Lokaler med hyggelig bakgård til sommerfesten

Gamle og nye utesteder kan også være aktuelle som festlokale. Oslo har fått svært mange nye restauranter og barer de siste tiårene, så her er det mye å velge mellom. Etter at røykeloven kom i 2004, flyttet flere og flere serveringen utendørs, enten ved å lage en skjermet fortausrestaurant med tak og presenninger, eller ved å innrede lokalets gamle bakgård med lykter og varmelamper. Slike bakgårder har blitt rene oasene med grønne planter og sommerlig atmosfære, og varmen fra lampene gjør at man kan sitte ute hele året gjennom. Enkelte steder leier man inn DJ og gjør stedet om til nattklubb. Er du ung og på jakt etter et uhøytidelig festlokale i Oslo der du kan ta med vennegjengen din og feire bursdag, så får du garantert opp stemningen her! Om sommeren når solen titter inn i bakgården, får man følelsen av å sitte inne, selv om man er ute, noe den lune atmosfæren sørger for.  

Hvem er gjestene dine?

Å finne perfekte festlokaler i Oslo burde ikke by på store problemer, men hva slags fest man skal ha har også litt å si – og ikke minst hvem gjestene dine er. 

Planlegger du en lystig sommerfest med dine ansatte som er i 20- og 30-årsalderen, kan det lønne seg å finne et uhøytidelig sted der det er rom for musikk og høy partyfaktor. Det samme gjelder om man er på jakt etter et lokale til utdrikningslag. Men skal du feire en rolig 60-årsdag med kun dine nærmeste, eller et julebord med gutteklubben der det skal være litt klasse over maten og vinen, så er det lurt å velge et litt roligere festlokale. Oslo har mange restauranter med tilstøtende rom der det er mulighet for å sitte skjermet fra de andre gjestene. Det finnes altså festlokaler i Oslo for enhver smak og anledning.

Tradisjonsrike festlokaler i oslo

Er man ute etter et moderne og luftig festlokale i Oslo, som enten ligger nær sjøen eller i et høyhus med utsikt over byen, så er det nok å velge blant. Man kan også finne festlokaler i Oslos gamle bydeler eller i sentrumsgatene rundt Karl Johan. Hva med for eksempel et lukket selskap i et av de gamle bindingsverkshusene fra 1600-1700-tallet? Flere av disse husene har lange tradisjoner som restauranter, barer og puber gjennom mer enn 100 år, og utstråler en helt spesiell sjarm. Noen av de mest ærverdige restaurantene har høye priser, men er vel verdt besøket.

Skal man ha et julebord i hovedstaden, er det derfor mange som sverger til nettopp denne typen festlokale i Oslo sentrum. Andre og eldre bygninger har status som «brun» pub, der man tidligere gikk for å spise rimelig husmannskost og ta en øl. Dette var steder som trakk til seg folk fra alle lag av befolkningen. Studenter har trykket disse stedene til sitt bryst gjennom årtier, og i dag fungerer flere av dem som utelivsarena for et stadig yngre publikum. Så dersom man ønsker seg et festlokale i Oslo med en helt egen atmosfære, kan man vurdere dette som et alternativ. I disse lokalene sitter historien i veggene, og stemningen er lun, uhøytidelig og hjemmekoselig. Her kan alle være seg selv! Flere av de gamle, «brune» pubene har dessuten tatt i bruk sine gamle bakgårder som uteservering de siste årene, så hvorfor ikke la festen foregå her ute blant gammel brostein og skjeve svalganger? Det vil unektelig skape en unik ramme rundt festen!

Book festlokale på justisen

På jakt etter festlokaler i Oslo sentrum? På Justisen har vi flere rom som egner seg til både firmafester og private selskap. Lurer du på noe om våre festlokaler? Kontakt oss for en uforpliktende samtale, eller for å avtale en befaring. Vi tilbyr skreddersydde løsninger og tilpasser opplegget etter dine behov og ønsker.