Leie festlokale Oslo


Er du på jakt etter å leie festlokale i Oslo til julebordet eller bursdagen, så vær ute i god tid! Her er noen tips om hva du bør ta hensyn til når du skal velge riktig lokale til festen din, og hva slags typer festlokaler du kan se etter.

 

Finn riktig festlokale

Det er mange detaljer som må på plass når man skal arrangere et julebord, en bursdagsfeiring eller annen stor begivenhet, og derfor lønner det seg å være ute i god tid med å planlegge. Først er det lurt å sette opp en liste over hvilke gjester som skal inviteres. Deretter må man vurdere om det er aktuelt å leie et festlokale i Oslo eller flytte festen ut av byen. Til slutt må man ta stilling til om man vil pynte lokalet, og om man trenger en toastmaster til å styre det hele. 

Start med gjestelisten

Skal du feire en stor dag og har planer om å invitere både slekt og venner? Dette er den koseligste delen av planleggingen. Sett deg ned sammen med et familiemedlem eller en kjæreste og få oversikt over hvor mange du faktisk har lyst til å invitere. Noen tenker at dette er «once in a lifetime» og inviterer både tanter og onkler, kusiner og fettere, mens andre ønsker å ha en skikkelig vennefest, kanskje med innslag av kolleger. Når gjestelisten er klar, vet man mer om hvilket omfang festen får og hvor stort lokale man trenger. Du kan leie festlokale i Oslo i alle størrelser og varianter.

Lag et fornuftig budsjett

Før man går i gang med å lete etter et egnet festlokale, er det viktig å vite hva slags budsjett man har for festen. Er ikke budsjettet av det største, trenger du ikke fortvile! Det kan koste mye å leie festlokale i Oslo sentrum, men man kan også finne rimelige festlokaler til leie midt i byen, bare man er ute i god tid. Pynting av lokalet trenger heller ikke å koste så mye. Maten kan man dessuten lage selv, hvis man da ikke heller vil gå for et spleiselag der alle bidrar til et koldtbord. På den måten blir det ikke bare billig, men også spennende og variert!

Velg egnet festlokale

Dersom man ønsker å leie festlokale i Oslo, så har man et stort utvalg av lokaler å velge mellom – i alle prisklasser. Har man budsjett til det, kan man leie et stort og luftig festlokale ved vannkanten, der gjestene kan nyte utsikten over fjorden. Skal man for eksempel arrangere et bryllup med mange gjester, er det perfekt å legge festen til et slikt sted. Til slike spesielle anledninger slår man gjerne litt ekstra på stortromma. 

Størrelsen teller faktisk

Et annet alternativ er å ha lukket selskap på et hotell, i en restaurant eller på en pub. Noen ønsker å ha festen i nærheten av hjemmet, slik at det blir enkelt å frakte mat og utstyr til lokalet. Skal man leie et festlokale i Oslo, kan man finne lokaler som passer perfekt til alt fra små og intime bursdagsfeiringer til store brylluper eller julebord med flere hundre gjester. Det som uansett er viktig når man skal velge et passende lokale, er at man ikke velger et festlokale som er for stort. Alle har vi vært på en festtilstelning der gjestene sitter spredt rundt om i lokalet og takhøyden gjør at lokalet virker tomt og upersonlig. 

Skal man ha et større julebord med dans, er det selvsagt nødvendig med litt plass til å svinge seg, men er man mer opptatt av at gjestene skal få sitte og snakke sammen, er det hyggeligere med et litt mindre og lunere lokale. Du kan leie festlokaler i Oslo med flere tilstøtende rom, noe som gjør det enklere for gjestene å trekke seg tilbake eller finne sammen underveis i selskapet. Det er også viktig å kjenne etter at lokalet ikke blir for trangt. Se for deg at gjestene får nok plass til å komme seg ut for å gå på toalettet eller ta en luftepause. 

Før du bestemmer deg for et festlokale å leie, er det lurt å høre med utleierne om du kan komme på befaring av lokalene først. På den måten kan du danne deg et bilde av hvor stor plass dere vil få og hvordan du vil organisere bordplassering og matservering.

Leie lavvo eller båt som festlokale

Du trenger ikke nødvendigvis leie et festlokale i Oslo sentrum for å skape en hyggelig fest. Har du lyst til å finne på noe originalt, kan du for eksempel leie en lavvo ute i naturen og samle venner og familie rundt et hyggelig bål med varm drikke og en god gryte. Eller hva med å leie en båt for anledningen og feire på fjorden? Uansett hva man ønsker å få ut av dagen, så finnes det et mange måter å feire på i Oslo.

Praktisk beliggenhet

Det er mange praktiske grunner til å leie festlokale i Oslo sentrum. For det første er det enkelt og raskt å komme seg rundt i byen til fots eller via kollektivtrafikk. For det andre er det praktisk med hensyn til overnatting, dersom gjestene kommer langveis fra. I Oslo finnes det et stort utvalg av hoteller midt i sentrum som både er rimelige og greie. Og for det tredje er det hyggelig å ha bylivet rundt seg dersom man har lyst til å benytte sjansen til å gå på shopping, sightseeing eller nyte kafélivet i forbindelse med oppholdet. 

Finn et festlokale i Oslo sentrum

Ikke langt fra Karl Johan har man de eldre bydelene, rundt Kvadraturen og mot Youngstorget. Her finner man festlokaler som gir en helt fantastisk ramme rundt festen! Steder som på kveldstid er åpent for publikum som bar og restaurant, kan man leie som festlokale. Oslo har flere slike eldre bygårder i sjarmerende stil, med skjeve gulv og lave tak, svalganger og brosteinbelagte bakgårder. Her sitter historien i veggene og gir en helt spesiell atmosfære! 

 Ønsker man å ha et lukket selskap i en av disse gårdene, kan man sitte uforstyrret fra de andre gjestene, eller leie en hel etasje som rommer opptil 100 mennesker og la gjestene mingle mellom rommene. Det fine med å ha festen på et slikt sted, er at man kan benytte seg av baren på stedet og bestille mat via utleieren. Og om sommeren kan man sitte ute i bakgården og nyte solstrålene som titter inn. Hvis du skal ha en uhøytidelig vennefest, er dette en veldig hyggelig måte å feire på! Det går an å leie en DJ til å ta seg av musikken, og når mørket faller på, gjør varmelamper det mulig å både danse og kose seg til langt på natt. Så hva med å leie et festlokale i Oslos gamle strøk?

Leie festlokale i Oslo

Hos oss kan du leie festlokale midt i Oslo sentrum. Justisens festlokaler har interiør og en stil som skaper en hjemmekoselig og behagelig atmosfære – perfekt for alle slags fester og selskap. Det er mulig å leie festlokale både oppe og nede, og i bakgården er det ypperlig å arrangere sommerfest. Vi har et stort chambre séparée som kan leies som festlokale for små og store arrangementer. Kontakt oss hvis du vil komme på befaring – helt uforpliktet. 

På Justisen får du skreddersydde løsninger når du leier festlokale. Oslo kryr av flotte festlokaler, og vi tilbyr flere ulike typer lokaler et steinkast fra Oslo S. Vi tilpasser arrangementet etter dine ønsker og behov. For oss er det viktig at du sitter igjen med godfølelsen, og at du slipper å gjøre jobben. Vi hjelper deg fra A til Å.