Selskapslokaler Oslo


 Har du planer om å arrangere et større selskap, men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang, eller hvor du skal ha selskapet? Her er noen tips til hva du bør ha i tankene når du skal velge det rette selskapslokalet for ditt selskap.

 

Ulike typer selskapslokaler

Når man skal planlegge et større selskap, er det mange ting å ta hensyn til. Hva slags selskap har du tenkt å arrangere, er det et bryllup, en bursdagsfeiring eller en annen stor markering av noe slag? Det første du bør få en oversikt over, er hvor mange gjester du har lyst til å invitere. Antall gjester kan være ganske avgjørende for å finne et egnet sted for festen. Det er for eksempel mange flotte selskapslokaler i Oslo sentrum i ulike størrelser og med forskjellig utgangspunkt. 

Det kan være mange fordeler med å velge et selskapslokale i Oslo sentrum. Dersom gjestene kommer langveis fra, får de en unik mulighet til å oppleve Oslo by på nært hold. I tillegg er det et stort utvalg av hoteller til gode priser i gåavstand til selskapslokalet. Fra jernbanestasjonen har man dessuten gåavstand til de fleste selskapslokaler i Oslo sentrum, og et godt utbygd kollektivsystem som gjør det enkelt å komme seg fram.

Finn selskapslokale til bryllup

Hvis det er bryllup på gang, så krever det mye planlegging. Lag gjerne en liste i prioritert rekkefølge, og noter deg viktige ting underveis, som f.eks:  

  • Dato

  • Selskapslokale

  • Antall gjester

  • Mat og drikke

  • Underholdning

Først og fremst må man finne en dato for selve vielsen. Hvor mange gjesterdere planlegger å invitere kan også være avgjørende for valg av lokale. Når listen er på plass, kan man starte jakten på det perfekte lokalet. Mange ønsker et selskapslokale som skaper den rette rammen rundt festen. Man vil jo gjerne at dagen skal være så perfekt som mulig, ikke sant? Det er ikke vanskelig å finne selskapslokaler i Oslo som egner seg godt for bryllup. Bare i sentrum har du et større utvalg av flotte lokaler som egner seg til dette formålet, som for eksempel Stratos på Youngstorget. 

Oslo byr på det meste, enten man er på jakt etter et moderne, luftig selskapslokale med utsikt over byen eller beliggenhet i en hyggelig, eldre bygning i et sjarmerende strøk. Er du av den romantiske typen, så vil du sikkert ha et selskapslokale som ikke ligger for nær trafikken og støyen, men heller ha et litt roligere sted. Det finnes mange selskapslokaler i Oslo som kan leies til brylluper av større format. Ofte har man et ønske om å invitere slekt og venner, og da trenger man et lokale som har plass til alle. Andre igjen vil ha et mindre selskap, og trenger derfor et selskapslokale som ikke er like stort. Det er mange selskapslokaler i Oslo som er store og flotte, men hvis du ikke skal ha mange gjester, kan det være lurt å tenke litt annerledes i jakten på det perfekte lokalet. Hvorfor ikke velge en bar eller et utested til festlighetene? 

Hva slags lokale skal jeg se etter?

Når man skal arrangere et selskap, er det først og fremst viktig å skaffe oversikt over hvor mange dere blir på festen. Hvem og hvor mange vil man invitere? Det vil gi en pekepinn på hva slags selskapslokale som egner seg best for akkurat ditt selskap. Mange ønsker et stort og luftig selskapslokale med dansegulv, mens andre er på jakt etter et mindre lokale med små rom der gjestene kan sette seg sammen og prate etter middagen. Pass på at lokalet ikke er for stort, det vil virke upersonlig. I Oslo finner du et stort utvalg av selskapslokaler i ulike størrelser og med ulikt utgangspunkt. Det er også mange praktiske grunner til å legge festen i Oslo sentrum, da det er enkelt å komme seg til og fra lokalet – både til fots og via kollektivtransport – og mange hoteller å velge mellom for de som ønsker å overnatte i byen.

Et annerledes selskapslokale

Det finnes mange flotte, store og luftige selskapslokaler i Oslo som egner seg godt for store selskaper og viktige begivenheter. I den andre enden av skalaen finnes det også barlokaler i eldre, ærverdige bygninger som har en helt egen sjarm. Ofte ser ikke folk alle mulighetene med slike lokaler, og tenker ikke over at man kan arrangere et selskap i en bar. Men hvis man tenker over det, ligger egentlig alt til rette for at man skal få en fantastisk feiring – uansett om det er i privat setting eller bedriftssammenheng. 

Ta for eksempel et område som Youngstorget – en av Oslos eldste og mest historiske plasser. Her har det vært serveringssteder i flere hundre år, og alt fra bønder og arbeidere til jurister har valfartet hit opp gjennom tiden for å oppleve byens impulser. I tillegg finner du steder som Justisen, som har eksistert som serveringssted i omtrent 100 år. Mange av bygningene i og rundt Youngstorget har vært her i flere århundrer, og har huset mange ulike mennesker og bedrifter.  

En hyggelig ramme rundt eventet er vel så viktig som selve innholdet. Hvis man velger en bar som selskapslokale, får man som regel en uformell og fin ramme rundt arrangementet. En av fordelene med å lete etter et selskapslokale i Oslo, er at utvalget er stort og variert. Her er det både store, elegante selskapslokaler og små uformelle lokaler å velge mellom – alt etter ønsker og behov. 

Bar som selskapslokale

Å velge en bar eller et utested som selskapslokale kan i noen tilfeller være litt utradisjonelt, men blir som regel veldig godt mottatt. En bar har alle fasiliteter, og har i tillegg et rikt utvalg av drikke som kan serveres gjestene under eller etter festen. I tillegg er det ofte tilrettelagt for at gjester kan bli værende når arrangementet er avsluttet. Det kan være en stor fordel hvis de fleste vil fortsette festen. Ofte brytes den gode stemningen når man må forflytte seg fra et lokale til et annet. Noen merker kanskje at de er trøtte og velger å gå hjem i stedetfor å bli værende litt og fortsette praten. 

Hvordan pynte til festen?

Det kan virke overveldende å skulle arrangere et stort selskap, for det er mange ting å huske på i den forbindelse. Det er viktig å ha en liste klar med prioriteringer, ønsker og behov. Når selskapslokalet er reservert og gjestene invitert, kan man starte på detaljene rundt selve selskapet, som for eksempel pynting av lokalet. Noen ønsker kanskje et gjennomgåendetema for selskapet, noe som kan gjøre det enklere å pynte lokalet. Har man en rød tråd, kan man også enklere finne de riktige fargesammensetningene og dekoren som passer inn. Ved valg av en bar som selskapslokale har man dessuten endel elementer å spille på. Forhør deg med kontaktpersonen for utleielokalet, ofte har de tips til hva som fungerer i lokalet, kan hjelpe til med å finne effekter og dekor. Et barlokale har gjerne en sammensetning av bord og interiør som passer med lokalet, så det kan være lurt å ta utgangspunkt i dette når man skal pynte selskapslokalet. Ofte er det ikke mye som skal til for å skape den rette rammen.

Valg av mat og meny

Vi nordmenn er opptatt av gode matopplevelser, og snakker gjerne om maten som serveres i et selskap. Maten fungerer også godt som en icebreaker dersom man ikke kjenner hverandre så godt fra før. Mange selskapslokaler kan tilby egne menysammensetninger og selskapspakker, noe som gjør det enkelt å velge en godt sammensatt meny som passer til enten bryllupet, julebordet eller sommerfesten. Forhør deg med lokalet hvilke muligheter det er for matservering. Noen barer har en egen restaurant som lager maten, mens andre har ulike leverandører. Det finnes ganske mange barer i Oslo som også tilbyr selskapslokaler, der man enten kan ha lukket selskap i ett av rommene eller reservere et område i baren.

Underholdning til selskapet

Har du tenkt over om du ønsker noen form for underholdning i selskapet ditt? Skal du arrangere et julebord, så har du og dine kolleger kanskje en sang dere vil fremføre eller en tale som skal holdes? Eller ønsker dere å arrangere dans etter maten, med et innleid band eller DJ? Tenk da litt over hvem som er gjestene dine; er de unge, eldre, er det en god miks av menn og kvinner? Det er lurt å finne underholdning som passer til alle generasjoner, slik at alle føler seg vel med for eksempel musikken som blir spilt. Hør med utleier om de har det tekniske utstyret som trengs til underholdningen. Har de ikke utstyr selv, så kan de sikkert være behjelpelige med å finne leverandør av dette. 

Reserver selskapslokale på Justisen

Gjør det enkelt, og la oss gjøre jobben for deg. Justisen har flere selskapslokaler som egner seg til alle typer markeringer, både i privat setting og bedriftssammenheng. Vi bistår med alt fra A til Å, og tilrettelegger opplegget etter dine preferanser. Hos oss får du skreddersydde løsninger. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.