Sommerfest Oslo


Sommerfest på jobb er en sosial og samlende happening som de fleste ser fram til med forventning. Skal du planlegge sommeravslutning for dine ansatte og trenger noen ideer? Her er noen tips til hvordan du kan skape en vellykket sommerfest!

 

Planlegge sommerfest

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og på jobben går man med forventning om ferien som er nært forestående. Arbeidsmoralen dabber kanskje litt av med de solrike, varme ettermiddagene, og da er det hyggelig å ha en sommerfest å se fram til. For deg som leder er sommerfesten en fin måte å vise sine ansatte at man setter pris på dem. Et slikt arrangement er ofte med på å styrke samholdet innad i bedriften, og er derfor en viktig, sosial happening. 

Så hva skal man finne på? Dersom det er snakk om å ha sommerfest i Oslo, kan du velge mellom et stort antall restauranter, lokaler og aktiviteter. Men viktigst av alt er at medarbeiderne dine får en skikkelig smak av sommer – i form av god mat og drikke, fest og moro!

Fordel oppgavene på flere

Når man skal arrangere en sommerfest i Oslo, er det lurt å sette av datoen i god tid for å sikre at flest mulig kan delta, og at man får booket enten lokale, bord på restaurant eller en aktivitet. Mai og juni er populære måneder for sommerfest, og det er mange som er ute i samme ærend i akkurat denne perioden. Jobber man for en større bedrift, kan det være lurt å ha en festkomité til å ta seg av detaljene i planleggingen – både fordi det er hyggelig for de ansatte å føle seg inkludert i prosessen, men også for å fordele ansvar slik at du ikke sitter med all jobben. Kanskje dine medarbeidere kan komme opp med noen gode ideer til underholdning, eller ønsker du heller at dere sammen skal gjøre noen morsomme utendørsaktiviteter på sommerfest? Oslo har mye å by på for alle aldersgrupper. 

Tips til aktiviteter på sommerfesten

Det er mange måter å holde sommerfest på; i Oslo har man tilgang på både sjøliv og naturopplevelser. Hvis man ønsker å la et eventbyrå ta seg av arrangementet, kan man booke ulike pakkeløsninger med forskjellige aktiviteter, som klatring i skog og «Mesternes mester»-konkurranser. Via eventbyråer kan man også for eksempel leie en lavvo i marka. Hva er vel hyggeligere enn å sitte inne i et lunt telt eller ute rundt et leirbål på sommerfest? Oslo er velsignet med naturskjønne omgivelser i kort avstand fra de fleste arbeidsplasser. En slik aktivitet passer for alle, og skaper en hyggelig og intim atmosfære der man får sjansen til å komme tettere på hverandre. 

Byråene kan bidra med aktiviteter eller morsomme selskapsleker som løsner på snippen og gir en pangstart på sommerfesten! I Oslo har man for øvrig stor tilgang på partytelt som man kan leie, om man ønsker å ha festen på arbeidsplassen, hjemme hos seg selv eller ved sjøen. Teltet beskytter mot vær og vind, og er alltid populært som festarena. Lei gjerne inn en DJ til å ta seg av musikken, så er man garantert en livlig og herlig sommerfest! Oslo er kjent for sitt rike musikkliv med DJ-er på internasjonalt nivå. La festkomiteen finne ut av hvem som er «hot» akkurat nå!

Vil du heller gå for litt hjernetrim på sommerfesten? Oslo er full av utesteder som tilbyr quiz. Eller hva med å ta med dine ansatte på casino eller en rebusløype gjennom byen? Bare fantasien setter grenser for hva man kan finne på når man planlegger sommerfest i Oslo – også om man har en stab med variert alder. 

For å skape en vellykket fest som alle kan ha glede av, er det det lurt å involvere sine ansatte i planleggingen. De kjenner hverandre best, og vet hva som slår an. Det er jo ikke alle som har sansen for selskapsleker. Hvis man ønsker å forsterke samholdet ytterligere, kan man arrangere teambuilding med foredrag og avslutte det hele med middag og en ordentlig sommerfest. I Oslo står arrangører i kø for å hjelpe deg med å skape et vellykket event, slik at du selv bare kan lene deg tilbake og la andre ordne detaljene. Men ikke glem at en sommerfest skal være en morsom og uformell fest for alle, så se an dine gjester før du bestemmer deg.

Mat og drikke

Det blir aldri en god fest uten god mat og drikke! En sommerlig meny, enten i form av skalldyr eller grillmat, gjør alltid susen. Men det er jo ikke alle som spiser hverken kjøtt eller reker, så det er lurt å gi gjestene flere valgmuligheter. Ønsker man å leie et lokale til sommerfest, kan Oslo skilte med et rikt utvalg av cateringbyråer som leverer varierte og spennende menyer. Går man heller for en restaurant, kan man sende ut menyen per mail i forkant slik at alle kan bestemme seg på forhånd. Når det gjelder drikke, er det greit å kunne tilby gjestene alkoholfrie alternativer. Sørg i tillegg for å ha en god velkomstdrink når alle ankommer festen!

Legg sommerfesten til sjøs

Mange velger å ha sommerfest i Oslo sentrum, på en uteservering eller et lokale som ligger nær sjøen, for eksempel ved en båthavn der man kan nyte utsikter over fjorden. På Youngstorget finner du for eksempel Stratos, som ligger i 12. etasje og har en fantastisk takterrasse med utsikt over hele fjorden. Men vær tidlig ute med å bestille bord hvis dere går for et sted med uteservering eller en restaurant, det blir raskt fullt på alle uteserveringer i sommermånedene. Hva med å ha sommerfest i Oslos skjærgård, på et fjordcruise rundt de flotte øyene – eller ned til Drøbak? Båtturer er alltid populært, enten man velger å leie et eldre, ærverdig fartøy med dempet jazzmusikk eller «full rulle» på en partybåt.

Vær forberedt på all slags vær 

Nå vet vi at Oslo-sommeren kan være lunefull med regn og dårlig vær, og det bør man ta høyde for uansett hvor man velger å holde sommerfesten. Derfor er det smart å satse på et telt eller en uteservering der man kan trekke inn. Men det går også an å leie et hyggelig lokale til sommerfesten! I Oslo finnes det et stort antall lokaler å velge mellom, for både små og store arrangementer og med plass både innendørs og utendørs. Innhent tilbud fra flere steder samtidig for å sammenligne priser, og gå gjerne på befaring for å se hva slags romfølelse de gir deg. 

Lukket selskap eller leie av lokale? 

Noen bedrifter foretrekker å ha en sommeravslutning i litt roligere former, på en restaurant eller et hotell. Ønsker man å sitte mer skjermet for de andre gjestene, kan man ha lukket selskap i et tilstøtende rom. Mange går for den løsningen når de skal ha sommerfest. I Oslo kan man leie alt fra luftige lokaler i høyden med utsikt over byen og sjøen, til mindre og sjarmerende lokaler i byens eldre strøk. 

Hva med å ha lukket selskap i en ærverdig bar med en helt unik atmosfære? På et slikt sted har man tilgang til bar både inne og ute hvis det er ønskelig. Gamle bygninger med lune bakgårder gir en helt spesiell ramme rundt sommerfesten – i Oslo finner man flere slike. Vil man ha en fest med litt fart, kan man leie inn DJ. Ønsker man derimot å sitte i ro og fred og nyte sommerkvelden rundt et godt måltid, kan man benke seg under en parasoll eller varmelampe og hygge seg til langt på natt.

Uansett hva slags arrangement du lander på til sommerfesten, har Oslo noe å by på for enhver smak. Men husk å være ute i god tid med planleggingen, slik at du får sikret deg den type fest du ønsker for dine ansatte. Lykke til!

Arranger sommerfest på Justisen

Bakgården vår er perfekt til å arrangere sommerfest midt i Oslo. Den ligger skjermet til fra gaten, og her er det mulighet til å bygge opp en liten scene for underholdning ved ønske om det. Kontakt oss for mer informasjon, eller for å reservere sommerfesten.