BAR OSLO

Er på du jakt etter en bar i Oslo? Det finnes mange hyggelige steder du kan gå for å møte venner over et glass vin, øl eller en cocktail.

Oslo – en trendy hovedstad

Oslo har forandret seg mye de siste 20 årene. Den lille, sjarmerende hovedstaden i utkanten av Europa har gått gjennom en omvandling og blitt en attraktiv storby for mange utenfor landets grenser. Ut fra kriterier som spennende kultur, arkitektur og nyskapende byutvikling har Oslo fått en høy plassering på listene over verdens beste byer å besøke. Det er bare å se seg rundt i sentrum – fra for eksempel havnepromenaden med operahuset, Barcode, panorama-saunaer til gatemat på Vippa – for å finne gode eksempler på det. Det kryr av hippe kaffebarer rundt omkring, og internasjonale kjeder som Starbucks har for lengst sett at Oslo er en by å regne med. Den samme trenden ser man i utelivsbransjen. Det føles nesten som det åpnes en ny bar i Oslo annenhver uke, som bidrar til å berike Oslos uteliv med gode konsepter og tilbud.  

Stort utvalg av barer i oslo

Rusler man rundt i hovedstaden en sommerdag, er det ikke vanskelig å finne et sted å sette seg ned for en drink. Karl Johans gate er kanskje det mest opplagte valget for turister og besøkende fra inn- og utland når de ankommer Oslo. Det er også byens paradegate, som leder til det kanskje viktigste og mest populære bygget; Slottet. Den lange gaten snor seg opp på en høyde som gir et flott innsyn i Oslos berikende byliv – med butikker, kaféer, restauranter og barer så langt øyet kan rekke. Oslo kan by på det meste, og sentrum er såpass lite at man ikke trenger å gå langt for å finne nærmeste serveringssted. 

Det er i sidegatene det skjer … En av tingene man elsker å gjøre som turist i en ny by, er å utforske områdene utenfor “turistfellene”, og som regel må man ikke gå langt for å finne de mer autentiske barene som reflekterer byen og landets befolkning i mye større grad enn de mest besøkte turiststedene. Dette gjelder naturligvis også for Oslo og Karl Johans gate, som har mange spennende sidegater med et rikt tilbud til alle som ønsker å utforske utelivet.

Populære barområder i Oslo

Som nevnt har Karl Johan flere sidegater og områder i umiddelbar nærhet som beriker utelivet, og har et stort utvalg av ulike barer med hvert sitt konsept og utvalg av ølsorter, vin og cocktails. Mange har sett seg ut en bar i Oslo som sin favoritt, og velger stort sett den samme baren hver gang de skal ut “på livet”, mens andre bytter på å gå på de ulike barene som Oslo har å by på. Områder som Grünerløkka, Solli Plass og Youngstorget har et stort utvalg av barer, og særlig sistnevnte har seilet opp de siste årene som et hett barområde. Her dukker den ene baren etter den andre opp, med nye konsepter som tilfører Oslos uteliv nye impulser.

Utforsk Oslos barer

På hvert gatehjørne finner du en bar i Oslo. Det kan hvertfall føles sånn, og det er mange som foretrekker å gå ut etter en konsert eller kino for å avslutte kvelden med en drink. Rundt byens kinosaler og kulturscener er det et stort utvalg av utesteder og barer. Du trenger ikke gå langt for å komme til neste bar når du er i Oslo sentrum, og det er mange ulike barer med forskjellig tilbud å velge mellom. 

Liker du å sitte i høyden og ha utsikt over byen, kan du for eksempel oppsøke en hotellbar. Er du glad i allsang og god stemning, kan du oppsøke en pianobar. Eller hva med litt myk taffelmusikk i bakgrunnen på en historisk, «brun» bar i Oslo? På sommeren kan man sitte ute på bar helt nede ved vannkanten langs bryggen – du kan praktisk talt dyppe tærne i vannet fra uteserveringen. Kommer man utenbys fra for å teste ut nattelivet, er det enkelt å ta seg til en bar via Oslo S, og bor man i byen velger man gjerne kollektivtrafikk som stort sett går hele døgnet. Selv om mange fortsatt velger å gå ut på nattelivet her, har flere og flere fått øynene opp for at det også finnes barer langs Oslos nye havnepromenade og i bydelene nær sentrum.

Er du en av de som har sitt eget stamsted i Oslo? En bar som er felles møtested for vennegjengen? Da er du ikke alene. Mange av byens innbyggere har gjerne valgt seg ut en bar i Oslo der de møter venner og bekjente ute for en øl eller drink før de enten går videre til andre barer eller blir værende på den samme baren utover kvelden.  

Finn en bar i mylderet

Det store antallet restauranter og barer i Oslo har gjort at folk trekker hit fra alle kanter av landet, og det samme gjør turistene. Unge mennesker leser gjerne reiseguider på nett der de skaffer seg oversikt over den og den baren i Oslo, og hvilke områder man bør reise til for å finne en bar man vil like. Noen av disse barene er så hippe og moderne at bare et fåtall har hørt om dem, mens andre er mer åpne og tilgjengelige for folk flest. Og så har du barer i Oslo sentrum som har eksistert i mange år – gjerne i gamle, nedslitte bygårder som fremdeles viser et snev av livet slik det var i gamle dager.

Youngstorget er et av områdene i Oslo med barer fra en svunnen tid. Spesielt i Møllergata, som er en av Oslos eldste gater, finner man de tradisjonelle barene som har overlevd mange tidsepoker og trender. En av disse er Justisen – en moderne bar i eldre bekledning. Justisen har eksistert som serveringssted helt siden 1928, og er i dag en moderne bar i Oslo sentrum med et rikelig utvalg av øl, vin og cocktails.

Uformelle barer

Det er langt fra alle som søker seg mot de hippeste eller mest spesielle stedene når de tar turen ut på byen. Mange trives fortsatt best med tradisjonelt interiør og lokaler som oser av historie og sjarm. Det finnes mange slike barer i Oslo som byr på en lun atmosfære og uformell setting. Endel av disse barene har vært «vannhull» for byens slitne befolkning eller fattige studenter, andre igjen ærverdige spisesteder for byens elite. I dag har flere av dem blitt renovert og oppstått som moderne utesteder og konkurrerer med de nyere barene. I Oslos eldre bydeler kan man finne sjarmerende, skjeve bygninger med knirkete trapper og lave døråpninger.

Tradisjonell bar fornyer seg

Det er ikke bare på de nye og hippe barene i Oslo at man får kjøpt øl av mange slag. Flere av de eldre serveringsstedene har også forstått at de må henge med i tiden og tilby et rikt utvalg av ølsorter, i tillegg til cocktails, vin og drinker. De eldre barene har et godt potenisale for å kombinere trendy bar med en lun, hjemmekoselig stemning.

Justisen er en av barene i Oslo som har jobbet mye for å skape denne balansen. Fra å være en tradisjonell restaurant og pub, har vi nå et unikt konsept å tilby våre gjester; en moderne cocktailbar i tradisjonell «drakt». Her kan man komme med venner etter jobb og spille spill, arrangere selskap, utdrikningslag og andre typer feiringer, eller bare nyte en rolig fredagskveld på byen med sin kjære. I Justisens lokaler er du velkommen til å nyte cocktails og drinker i et koselig og behagelig miljø. 

Ønsker du å reservere gruppebord til din afterwork? Kontakt oss, så ordner vi det.