DN: Justisen – Vellykket makeover

Først publisert i DN Publisert: 27.11.2015 — 13:33 av Salt & Pepper
http://www.dn.no/smak/2015/11/27/2127/Restaurantguiden/vellykket-makeover


På Justisen møtes tradisjon og ny tid i et noe kronglete lokale. Resultatet er uansett godt. Et elghode stirret olmt på Pepper fra veggen, men mykt stemmesurr og varm, imøtekommende belysning ga umiddelbar godstemning idet en småsurret kelner lot Salt og Pepper finne sitt eget bord. Så gammeldags at det føles nytt, sa Salt og så seg rundt i lokalet som har huset generasjoner med byråkratfyll, men fått en vakker oppgradering.

Med rutete gulvfliser, brystningspaneler, opprinnelige mursteinsdetaljer og byhistoriske bilder på veggene er det opprinnelige uttrykket bevart. Justisen har tross alt vært her siden 1928. I den omfangsrike menyen er det derimot nye takter. Tradisjonsmat som sild og margben har fått følge av statusretter som piggvar, hummer og lammecarré. De har fått med seg utviklingen i advokatlønningene, ser det ut til, sa Pepper. Prisene er likevel anstendige. Det er jo et stykke til skatterådgivernes glasspalasser rundt Tjuvholmen.

Meny ★★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★★
Pris ★★★★★
Totalt 23

God advokatmat!

Lenke for å lese resten av artikkelen i DN
http://www.dn.no/smak/2015/11/27/2127/Restaurantguiden/vellykket-makeover

 

Kim SøylandJustisen