Ny høstmeny på Justisen Restaurant

Å endre menyen annenhver måned er i den norske matbransjens øyne utradisjonelt. For oss er det viktig at våre gjester opplever mange nye smaker, og i tillegg gir det rom for våre kokker til å eksperimentere underveis. Fra denne uken presenterer vi en ny og spennende meny, nå som vi går fra en fantastisk sommer til hverdag og høst.

Utradisjonelt valg til risottoen

Gulrotrisotto / geitost

Risotto er en klassiker, og folk flest har vel smakt en sopprisotto en eller annen gang. Normalt serveres retten på denne tiden av året fordi det er soppsesong. Visste du at varme og tørke kan ødelegge soppsesongen? Som du sikkert har erfart, har varmen vært uvanlig langvarig denne sommeren. Vi tenkte derfor at gulrot ville være en perfekt erstatning for soppen, og fargen passer dessuten godt inn matlandskapet vårt. Til vår gulrotrisotto serverer vi geitost som skal bryte sødmen. I tillegg tilfører den en konsistens som gjør denne retten utrolig interessant. En klassiker med vår egen vri. 

 
Lysing med sprøstekt bunn

Lysing med sprøstekt bunn

Ibérisk svinefilet

Ibérisk svinefilet

Andebryst med asiatisk preg

Andebryst med asiatisk preg

 

Lysing / krabbe / potet / fløtesaus

Fra sjøen ønsker vi å servere lysing, som kun berører stekepannen på én side. Dette gir deg en skorpe som knaser sammen med den saftige, hvite fisken. Som tilbehør serverer vi knuste poteter med krabbe. Dette skal bringe deg lenger ut i havet, og samtidig gi mersmak til fisken. Vi topper retten med røkt fløtesaus. 

Ibérisk svin / hvitløk / spinat / paprika velouté

Svinekjøttet fra den iberiske halvøya er kjent som et av verdens beste kjøtt for spekemat, men vi velger her å servere det i filet. At grisene fôres med eikenøtter før slakting gir kjøttet et nøttepreg – dette skyldes at fettsyresammensetningene i nøtter påvirker fettet hos grisen. 

Andebryst / urter / ingefær

Til anden har vi valgt å tilføre et asiatisk preg med pak choy, en type kålvekst som brukes kald som kokt. Andre asiatiske tilbehør som serveres med anden er vårløk og shitakesopp. Dette er en av de mest spiste soppene i verden, og har egentlig ingen spesiell karakter. Likevel velger vi denne soppen, fordi den gir en fyldig og aromatisk smak med lang ettersmak. 

Velkommen til Justisen Restaurant!